Ajuda a autònoms de la Generalitat pel coronavirus

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta matí una nova prestació dirigida als treballadors autònoms afectats per la crisi del coronavirus.

Encara no tenim la publicació oficial, però segons la nota publicada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les característiques de l’ajuda són les següents:

  • L’ajuda té la forma de prestació econòmica, amb un màxim per beneficiari de 2.000 euros.
  • El pressupost actual per aquesta mesura és de 7,5 milions d’euros.
  • Els beneficiaris han d’estar donats del RETA i tenir el domicili fiscal a Catalunya.
  • S’ha d’acreditar una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d’alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.
  • Per defecte, l’ajuda es concedirà a aquells treballadors autònoms que compleixin els requisits i exerceixin les activitats que han hagut de romandre tancades per la crisi del coronavirus.
  • També se’n podran beneficiar aquells autònoms que, no exercint aquestes activitats, acreditin pèrdues econòmiques en el mes de març de 2020 en comparació amb el mateix mes de març de 2019. O, En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.

Seguirem informant quan es publiqui el document jurídic oficial.

Aquí teniu l’enllaç de la nota de premsa oficial de la Generalitat de Catalunya que ens han fet arribar els nostres amics de dECOmunicació.

Santi Alaracón

Santiago Alarcón - Economista Sabadell

 

Leave a Reply