Home > Emprenedors > Cerca de finançament

Cerca de finançament

Fika Economistes i Advocats

NECESSITES FINANÇAMENT?

Tens una idea de negoci, un projecte que si agafés forma seria únic, ambiciós, extraordinari…? O ja tens un projecte en funcionament, però el vols ampliar? Si et trobes en una de les dues situacions, i necessites finançament pel teu projecte, Fika t’ajudarà a buscar el que demanes!

Som experts en finançament empresarial, tant per PIMES com per autònoms. La nostra experiència i els contactes que tenim en el món financer ens permeten millorar o aconseguir nou finançament per al teu projecte empresarial.

Aprofita la nostra experiència per aconseguir el millor finançament.

accid
Finançament

Experiència

Treballem en el sector financer des de fa més de 18 anys.

Professionals

Professionalitat

Som economistes experts en el sector financer.

Consultoria mercantil

Implicació

Vivim el teu projecte empresarial com si fos el nostre.

On puc trobar finançament pel projecte?

Podeu cercar finançament per a projectes en les següents persones i llocs:

Propers

Família: Es pot preguntar i testejar el projecte amb el teu cercle de familiars per veure si els hi agrada i si et fan costat econòmicament.

Amics: Aplica’t el mateix que amb la família, reuneix-te amb amics amb diferents perfils (directes, sociables…) i rols (ex. si són més propers o menys).

Inversors professionals: Persones que no són ni familiars ni amistats, però que estarien disposats a contribuir al teu projecte.

Emprenedors: Fundadors de negocis que, en el seu moment, van ser els primers a apostar per ells, amb la possibilitat de trobar-se en la mateixa situació en la qual et trobes.

Amb aquesta cerca podreu analitzar i comprovar si el projecte que vols dur a terme té sentit i rellevància pels altres. És molt recomanable que s’efectuï, pel fet que hi ha hagut molts que han prescindit d’aquest pas i els hi ha passat factura. També hi ha la probabilitat que no obtinguis diners de la teva gent més propera perquè no els hi sigui viable en aquell moment, però, en canvi, t’ofereixin ajuda, idees noves o contactes amb els quals podries comentar-los la teva idea de negoci.

Complexos

Business Angel: Un Business Angel és un individu que pren les seves pròpies decisions d’inversió i que aporta els seus propis diners, i a vegades el seu temps, a empreses no cotitzades promogudes per persones que li són alienes. Inverteix en qualsevol etapa del desenvolupament, exercint un paper fonamental en la creació d’empreses innovadores en fer costat als emprenedors en les fases inicials del cicle de vida de les seves empreses. Exemples d’empreses d’èxit que en els seus inicis van obtenir el suport d’un Business Angel són Amazon, Starbucks i Google.

Fons de capital de risc: Fons d’inversió que s’orienta a participar en inversions d’empreses i que, tot i poder-se destinar a tota classe d’empreses no cotitzades, és freqüent que se centrin en projectes inicials amb un potencial ampli de creixement.

Fons de capital llavor: És una inversió primerenca, una aportació de capital que es realitza en la fase de creació o definició del projecte i que garanteix els fons necessaris per a posar en marxa el negoci. Aquest capital pot destinar-se a tasques de definició del mateix projecte com la recerca de mercat, l’estudi de la competència, la definició del producte, etc.

Inversions alternatives: En general, hi ha dues classes principals d’inversions alternatives. La primera està formada per vehicles que inverteixen en actius no tradicionals, com a infraestructura, el sector immobiliari i capital privat. La segona implica estratègies que inverteixen en actius tradicionals mitjançant l’ús de mètodes no tradicionals, com per exemple, les vendes en curt i el palanquejament.

Viver d’empreses: Són empreses que ajuden a emprenedories, startups o negocis nous a accelerar el seu creixement i èxit. Proveeixen suport en àrees com: gestió, entrenaments, oficines físiques, capital, assessories i ampliació de la xarxa de contactes.

Equity Crowdfunding: És un mètode d’inversió que permet a tots els inversors, tant persones físiques com jurídiques, invertir en empreses amb potencial de creixement de manera transparent, tot a través d’una plataforma tecnològica, adquirint accions o participacions de l’empresa triada, participant així en els beneficis futurs de l’empresa invertida.

Vols que fem la cerca de finançament per tu?

Des de Fika Economistes i Advocats cercarem el finançament necessari per al teu projecte, després d’estudiar el pla de negocis, analitzar la viabilitat del mateix. Contactarem amb les possibles fonts de finançament fins a obtenir el capital necessari per a la realització del projecte.

Durant el procés de cerca de finançament es tindrà en compte la realitat actual econòmica i la social, les característiques de la teva empresa o persona, el mercat, la dimensió del projecte, les vies de finançament que més bé s’adaptarien a aquest, entre altres aspectes relacionats amb l’assoliment de l’objectiu proposat.

Tens més interès a obtenir finançament no bancari pel teu negoci?

Fika Economistes i Advocats aplicarà el mateix procediment que amb el finançament bancari, des de l’estudi del pla de negocis fins a la cerca i obtenció del finançament.

Com també succeeix amb el finançament bancari, durant el procés de cerca de finançament es tindrà en compte la realitat actual econòmica i la social, les característiques de la teva empresa o persona, el mercat, la dimensió del projecte, etc.

Necessites un expert en finances per al bon funcionament del negoci?

Fika Economistes i Advocats té un director financer extern expert que t’ajudarà en totes les teves gestions. Si no saps el que és i fa un director financer extern

Arnau Bonada, economista, màster en direcció financera

L‘Arnau va treballar com a director financer d’una gran empresa on tenia relació amb 14 entitats financeres diferents. Plans de viabilitat, diagnosi financera, anàlisi d’inversions… Analitzarà la teva empresa per aconseguir el finançament més adequat: finançament privat, finançament públic o finançament alternatiu.

"Ens impliquem en la teva empresa com si fos la nostra"

Arnau Bonada – Soci fundador de Fika Economistes i Advocats

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: